BAGAN VILLA RESORT

Bagan Villa Resort Beach, Hotel.   

Bagan Villa Resort is located along the northern beach stretch of Bagan Lalang, slightly hidden away from sight by dense trees and greenery while facing the main road. A short gravel stretch leads to the resort grounds, where visitors will find chalet accommodation in the form of small concrete houses; each unit may house two or more family rooms with air-conditioning, television sets and attached bathrooms. Facilities are limited to a small hall for 80 pax, activity field, hawker stall and free WI-Fi Internet access. Still, it's a popular team building venue due to its cheap price, while being within walking distance to the beach and Sepang Gold Coast.
 
24 Chalet Unit For Vacation Rental

Chalet Located Bagan Lalang Face Coast
All Units Are Equipped Air-conditioned Chalets, TV (No ASTRO), Toilet Queen Bed Large
 
We Also Have Chalets Facilities: -

Multipurpose Hall "Sri Intan"
  • For Meetings / Courses
  • Open Stage - Council To Dinner / Supply Of Gifts / Karaoke
  • Barbecue Hut
  • Field - For Sports Activities
  • Size Of Parking Area
Accommodation
  • Standard Chalet (3 pax) MYR65 per night
  • Studio Chalet (4 ~ 5 pax) MYR80 per night
  • Campsite (4 pax) MYR15 per night
* All rooms come with air-conditioning and attached bathrooms.

Facilities
  • Seminar hall (80 pax) MYR200 per use
  • Open field + stage MYR180 per use
  • Karaoke set (8pm ~12am) MYR150
  • Complimentary WI-FI Internet access.
FOR ANY INQUIRIES AND / OR BOOKING PLEASE CONTACT NUMBER 03-3141 2200

Location
 

*Early bookings are highly recommended. Happy holidays.

 

43 comments:

wilson wong said...

this is a very good place to stay. Affordable, facing the sea, no pollution, spacious surrounding, good for whole family activities, you need to come and explore it yourself. From K.L. go to KLIA>turn to LCCT junction>(halfway)turn to Sepang/Emstek junction>(traffic light)turn to Sepang on the right hand>reach Sepang town>>turn right to Sg.Pelek town> another 5 km Sepang Lake district> turn in for another 3 km. Bagan Lallang !

Anonymous said...

Saya amat2 terkilan dengan pengurusan Bagan Villa Resort! Saya telah bersusah payah datang ke sana untuk booking 12 bilik sempena Raya Cina tahun depan. Ketika itu, proses booking berjalan lancar dan saya diminta bayar deposit kemudian untuk confirm. Malangnya sebelum saya sempat membayar deposit, saya telah dimaklumkan bahawa kesemua bilik telah penuh. Beginikah pengurusan yang sepatutnya? Saya merasakan pihak resort ini langsung tidak mementingkan hak pelanggan. Saya amat terkilan. Sepatutnya pihak resort perlu hubungi saya terlebih dahulu untuk confirm sebelum menerima booking drpd pihak lain. Sila ambil maklum perkara ini kerana ini pasti akan menjejaskan bisnes resort di masa akan datang!

Anonymous said...

This resort management is worst. They simply cancel customer's booking and give the room to others. not recommended to stay here

Anonymous said...

resort ini sungguh sesuai untuk seisi keluarga.pemandangan yang cantik serta jauh dari sesakan jalan raya seperti kota bandar,KL.Harga yang berpatutan dan sesuai untuk semua golongan umur serta ia adalah resort yang termurah di pantai bagan lalang..pantai yang cantik,udara yang nyaman dan segar serta banyak restaurant seafood yang sedap2 berdekatan..amat2 berpuas hati bercuti di pantai bagan lalang dan mendapat resort yang selesa dan cantik:) memang digalakkan semua menginap di resort ini..saya akan datang ke Bagan Villa Resort balik untuk family day pulak(Y) terbaik.!

Anonymous said...

good place to stay.The room is clean and comfortable, the bathroom is fine. There's no facilities like swimming pool or gym because its infront of the sea side.the reasonable rates and great location too.We really enjoyed our stay and we would stay here again.

aishah azri said...

resort ni best dan murah!5bintang saya kasi..hihi:)

Anonymous said...

ramai kata resort ni best..nak datang ke baganvila tp dah full..dh bnyak kali call,tapi dah penuh..kecewa..dh teringin sgt nk mnginap kt sana..dah pnah tidur kt camar laut tp tak slesa..malam2 ade org nangis.siapa2 suka hantu2 ni,bole menginap kat camar laut..

ifa said...

resort ni harga berpatutan & selesa..pantai lawa dan restoran banyak sedap2.(Y)

Anonymous said...

bulan 2 nanti buat family day lagi sekali kat bagan villa.x sabar nak dtg sana..hihi..

Anonymous said...

kinda weird..is it true this chalet is like so so superb, nice, good, 5 stars and so on? Or just the owner's trick to cover their worst management? What a childish trick. I know better. Wake up plz. You shouldn't ever treat customers like they know nothing. Just simple...don't ever simply cancel customer booking. That's it

rozy said...

saya pernah menginap disini..okay je..
tk ada masalah punn..
kalau tk pun,try duduk kt golden palm tree,lagi bagus service dia (Y) 5 stars:)

Anonymous said...

mungkin bernasib baik sbb x ada masalah. Bila booking tiba2 cancel tu yg mendatangkan masalah... the huge one. Others can simply say like "ala masalah kecik je" but for those yang terkena mmg ingat sampai bila2

Anonymous said...

O M G, C N Y 2012 DH FULL....GERAMNYEEE.

Anonymous said...

tq. kakak bagi check in awal.

Anonymous said...

tQ puan intan..Gathering EX.SMTM Taiping semalam

Anonymous said...

Jeng3...saya dah dpt booking utk cuti sekolah jun nih horeyy... Mula2 Saya datang sana, ambil info dia pas tu bincang dgn family and then call Bagan Villa ckp nak booking, bank in 50% dr harga bilik n done, saya dh dpt bilik...bila dia ckp ada bilik n comfirm, terus je bank in..sure tak kan di cansel.

Anonymous said...

nak book time cuti dah penuh...try ujung bln 6 ni plk..harap2 ada kosong. Sebelum2 ni bila wat tempahan, x de masalah..alhamdulillah...suma org pun hepi bercuti kat sana...

Anonymous said...

Saya pernah tidur disini dengan familay..best..sebab dkt dgn pantai...selesa berpatutan dengan harganya...

Satu saja..masa saya pergi nyamuk banyak sangt...gemuk2 pulak tur..bawak la ubat nyamuk

sempoi4u said...

Thank you for your review.

Anonymous said...

not bad compare with their price cheap and affordable to all.
For family gathering is just nice....relax n sampoi...

Anonymous said...

pernah 2X disini. 1- ikut rombongan Cek Kiah 1 Bas fr TKP1 KL ala2 pamili day la. 2-anak beranak shj stay lepak2 jauh dari hiruk pikuk KL. Relevan dgn rege yg di byr.

Dax Baek said...

utk 7/12/2012 - 10/12/2012 still ada kosong?

Adibah Hambali said...

intan...hambali cal hari ni..book utk semalam...tq

Anonymous said...

sye akn memilih chalet ini apebile cuti di bagan lalang kerna chalet ini selese dan harganya berpatutan sekali.....dan yg pling penting chalet ini dekat dengan pantai bagan lalang.....

ridzco said...

Ni dah book dgn ina indon ni 7 malam kalau bilik dia kasi org memang malang????
Harap2 terbaik dan Allah SWT permudahkan. Amin

Anonymous said...

mlm ni ade ksong untk stndt chalet????

Anonymous said...

Saya nak buat bbq ngan member2 kat sana. ok x?

Anonymous said...

23/03/2013 masih ade lagi bilik standard tak ?

Anonymous said...

sy tdo hr tu ade lipas 2 ekor n katak seekor..huu...sy n family xdpt tdo..

Anonymous said...

utuk tarikh 13.04.2013 ade lg x bilik kosong

Anonymous said...

Camp Site tu bagi khemah sekali tak?

Anonymous said...

09.08.2013 ade room kosong lagi tak ?????

matrock azhar said...

pernah gak lepak sama famly kat sini...memang best..harga memang berpatutan..

Anonymous said...

untuk 12/10/2013 ni ada bilik lg tak

Anonymous said...

salam....saya nak bertanya tempahan pada 14 & 15 dis 2013...masih ada kekosongan atau tidak?untuk family day dalam lingkungan 30-50 orang termasuk anak2....hubungi nikman 0122937504

Anonymous said...

For me this place is affordable especially for the price. Calm environment and the night is so quiet . for those who kept saying there are no empty room think wisely and book them ealier because for me, there are many other people wanted to book it first before something happen to them. Be smart. Anyways this place is a good place for family and friends. Get a try!

Anonymous said...

salam semua...saya dah ke bagan lalang minggu lepas bercuti dgn anak2. utk 3H/2M, mmg best...penginapan selesa , dekat dgn pantai dan terbest makan ikan bakar sebelah chalet..mmg berbaloi dgn budget kami sekeluarga.. waktu pendaftaran saya ada berbual dgn akak tu..mmandangkan saya juga seperti quest yg ada juga membaca komen2 ttg chalet ni... yg komen melampau tu kena lah ingat ni tempat yg EKONOMI jdi mcm goreng pisang panas lah, klu dah booking dan dah bagi tempoh untuk deposit tu tolonglah buat pembayarannya dan bila pihak resort call tlg jwp, klu x respon patut2lah tempahan kena REJECT jdi pada penyewa yang akan datang tolong bagi kerjasama ... ni dah booking pastu nak cansell x tahu nak call pulak.. secara x langsung org lain yang nak sewa pun terlepas peluang bercuti...hmmmmm... akak tu kata " DAH JADI LUMRAH BERNIAGA PUAN, ZAMAN SEKARANG X PUAS HATI KOMEN KT INTERNET, TPI YG MEMBACA TU X TAHU HUJUNG PANGKAL, ADE BERTANYA YG BAIK DAN ADE YANG MENYINDIR.. sekarang klu nak buat booking mmg confirm akak tu akan SMS detail ttg tempahan akan datang supaya ade HITAM PUTIH...kesian akak tu fobia dia... tapi ape2 pun CAIYO BAGAN VILLA... bercuti ikut BUDGET.

Anonymous said...

call x dapat2... no pickup.. sape tau no lain to call this bagan lalang!!!!! help!!~~~

Anonymous said...

aduhai...ngapolah copek nau ponuh... den nk bercuti ni... akak jgn lupo yo kalau ado yg kansell call sayo yo... HAPPY CHINESE NY...

Anonymous said...

Salam,Berapa Harga Sebenar ya..
pernah menginap di sini banyak kali,tiba2 kali ini harga dah jadi RM90.00 + tilam 2 jadi RM100,masa call tanya berapa + deposit RM80,tapi dah sampai bayar je la..kalau dah naik harga harap update sekali di website.tempat yang menarik,banyak kemudahan,anak2 suka

Anonymous said...

Salam, Tempat yng menarik anak2 suka,dekat pantai,ada macam2 jualan tepi2 jln,cuma harga kalau dah dinaikan harap update di website,hari tu masa call & booking katanya rm80.tima bayar dah jadi rm90,walaupon dah banyak kali bermalam disini,

Anonymous said...

kalau xbooking terus pegi sana dan terus tempah masih ada kosong x?plan dalam dua atau tiga minggu kedepan ni..

Anonymous said...

kalau xbooking awal nak terus pegi sana dan tempah masih ada kosong ke?plan nak ke sana dalam dua atau tiga minggu kedepan ni..

Sponsor Links

Click Here! Click Here! Click Here!

Search This Blog

Loading...